AVÈNE: ANTIROUGEURS CALM MASQUE

dinsdag, januari 29, 2019

Avène Antirougeurs Calm Masque

De koude temperaturen van afgelopen weken zijn niet altijd even prettig voor de huid. Vooral een gevoelige huid krijgt het extra te verduren, met een droge en trekkerige huid als gevolg.

Om mijn huid af en toe te verwennen, zweer ik al jaren bij het Skin Hydrating Masque van Dermalogica. Dat is voor mij een echte topper. Wil je mijn ervaring met dit masker nog eens lezen, klik dan hier.

Onlangs ontdekte ik het Antirougeurs Calm masker van Avène, dat speciaal werd ontwikkeld voor een gevoelige huid met roodheid. Het Antirougeurs Calm masker zorgt voor een onmiddellijk kalmerend gevoel wat bijzonder aangenaam is bij irritatieopstoten, acute verhitting of na een laserbehandeling. 

Avène Antirougeurs Calm Masque
Avène Antirougeurs Calm Masque
Naast anti-irriterend Thermaal water wat meteen voor verzachting zorgt, bevat dit masker ook Hesperidine Methylchalcon, een ingrediënt dat de doorbloeding van de huid bevordert. 

Het Antirougeurs Calm masker bevat geen parfum en heeft een verfrissende geltextuur dat als het ware een beschermende film vormt, en een soort patcheffect heeft op het huidoppervlak. Aanbrengen doe je in een dikke laag op een gereinigde huid, zo vaak als nodig. Na een 10 tal minuten verwijder je het masker met een tissue of water, als je dat prettiger vindt. 

Zowel het Skin Hydrating Masque van Dermalogica als het Antirougeurs Calm Masque van Avène zijn aanraders. Voor mij voelt het Skin Hydrating Masque van Dermalogica als meer hydraterend, terwijl het Antirougeurs Calm Masque van Avène meteen kalmeert en onmiddellijke verzachting biedt bij roodheid. Ik ben in elk geval grote fan van beide!


Het Antirougerus Calm Masque van Avène is verkrijgbaar bij de apotheek.

Prijs: 22,00 (50 ml)


1 reacties

  1. Wat fijn dat ze zo goed bevallen. Ik vind Avene een goed merk, maar deze maskers zou ik zelf laten liggen denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen