SVR SENSIFINE FLUIDE & SENSIFINE AR

dinsdag, oktober 23, 2018

SVR Sensifine Fluide & Sensifine AR

Een gevoelige huid komt steeds vaker voor. Niet verwonderlijk als je weet dat onze huid alsmaar meer wordt blootgesteld aan luchtvervuiling en stress. Twee grote boosdoeners die de huid kunnen schaden. Zelf heb ik al jaren een gevoelige huid en gedurende die periode was het vooral zoeken naar wat wél en niet geschikt is voor mijn huid. Een zoektocht met heel veel trials & errors. Vandaag toon ik jullie twee producten van het merk SVR waar ik heel tevreden over ben. Misschien wel een nuttige tip voor jullie, wie weet?

SVR is bijzonder populair in Frankrijk, waar het merk werd opgericht. Vandaag de dag worden de producten wereldwijd aanbevolen door heel wat dermatologen, ook in ons land. Ze zijn exclusief verkrijgbaar bij de apotheek. 

Naast de verschillende verzorgingslijnen (droge huid, vette huid,...) die het merk biedt, heeft het ook een specifiek gamma voor de extreem gevoelige huid (Sensifine) en voor de gevoelige rosaceahuid (Sensifine AR). Wat mij meteen aansprak aan deze producten is dat er een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen een droge, gevoelige huid en een gecombineerde/vette, gevoelige huid. Want een gevoelige huid is niet noodzakelijk droog!

SVR Sensifine Fluide & Sensifine AR
Sensifine Fluide (wit) - Sensifine AR (lichtgroen)

Sensifine Fluide is een kalmerende, vochtinbrengende crème (al moet ik echt wel fluide zeggen) voor de normale tot gemengde gevoelige huid. De zachte textuur voelt fris op de huid, trekt snel in en maakt ze niet vettig. Het werd speciaal ontwikkeld voor de intolerante poly-allergische huid en bevat geen siliconen, minerale oliën of oppervlakteactieve stoffen. Bestaat ook in crème voor de normale tot droge huid.

0% parfum, parabenen, alcohol, conserveringsmiddelen, siliconen, kleurstoffen, oppervlakteactieve stoffen, paraffine, lanoline, allergenen.

Slechts 12 ingrediënten:
6% katoenzaadolie: voedt en beschermt de huid
5% squalaan: hydrateert de huid op milde wijze
2% niacinamide: kalmeert en herstelt de barrièrefunctie

SVR Sensifine Fluide & Sensifine AR
Sensifine AR (voorheen Rubialine) is een intensief hydraterende en kalmerende verzorging tegen rode vlekken. De textuur van deze crème is iets dikker en heeft een groene corrigerende kleur (verdwijnt bij het aanbrengen). De crème is speciaal ontwikkeld voor de fijne, gevoelige huid met rode vlekken en neiging tot rosacea. Sensifine AR bevat een hoge concentratie zoethoutextract en Endothelyol® die de huid met rode vlekken kalmeert en verlicht. Bovendien voorkomt de crème dat rode vlekken opnieuw ontstaan.

De frisse, gelcrème voelt niet vettig en is geschikt voor de normale/gemengde huid met rode vlekken. Heb je een normale/droge huid, dan kies je beter voor de crème riche.

2,5% Endothelyol: vermindert roodheid en maakt haarvaatjes minder zichtbaar
Zoethoutextract: verzacht en gaat zwelling tegen
Plantaardige squalaan: hydrateert 
Nieuwe generatie thermoregulerende stoffen: langdurige frisheid

Heb ik een favoriet? Eigenlijk niet. Ik vind beide producten heel aangenaam. De Sensifine Fluide zou ik misschien eerder in de winter gebruiken, omdat ik de indruk heb dat hij iets meer hydrateert. Sensifine AR werkt dan weer beter tegen (lokale) roodheid. Ik merk echt wel dat mijn huid hierdoor is opgeknapt en minder rode vlekken vertoont.

De producten van SVR zijn verkrijgbaar bij de apotheek.

Sensifine Fluide: 17,40 (40 ml)
Sensifine AR: 21,60 (40 ml)

1 reacties