TRAVEL THROWBACK: LANZAROTE

maandag, juli 23, 2018


Sinds kort ben ik terug uit het prachtige Lanzarote. Omdat ik het zelf altijd wel leuk vind om vakantiefoto's van anderen te bekijken - en zo hopelijk ook nieuwe adresjes te ontdekken - besloot ik die van mij ook op de blog te plaatsen.

Dit jaar kozen we voor het vulkanische eiland Lanzarote als reisbestemming dat op zo'n goeie 100 km van de Afrikaanse kust ligt. Van alle 7 Canarische eilanden is Lanzarote dus het meest noordelijke eiland. Lanzarote heeft de reputatie van een rustig eiland te zijn, hier geen massatoerisme of hoogbouw. Het klimaat is er mild, vandaar dat dit ook wel eens het eiland van de eeuwige lente wordt genoemd.

Wij verbleven nabij Marina Rubicon (1, 2 en 8), een mooie jachthaven met tal van winkeltjes, restaurants en bars. Dat het ook al eens bewolkt was tijdens onze vakantie is op de foto's duidelijk te zien. Gelukkig waren er voldoende zonnige dagen om foto's te maken (3). Katten zijn alomtegenwoordig in Lanzarote (4 en 9). Er zijn zelf organisaties actief die zich bekommeren om het welzijn van deze viervoeters. Op het aangelegde strand (5 en 6) is het heerlijk vertoeven onder de vele palmbomen. Een typisch huis vergezeld van cactussen en aloë vera (7). 

Tijdens ons verblijf bezochten we tal van mooie bezienswaardigheden. Een echte aanrader is zeker het Timanfaya National Park met z'n honderden kraters, lavavelden en geisers is dit een echte must-see! Maar ook Jameos del Agua (8, 9 en 10), het natuurlijke ondergrondse meer dat ontworpen is door César Manrique is een niet te missen bezienswaardigheid op Lanzarote. De sfeer die hier hangt is bijna magisch!  Wisten jullie trouwens dat Jameos del Agua een van de zeldzame plekken ter wereld is waar je de albinokreeft in het wild kan zien? Binnenin de grotten kan je eveneens genieten van een lekker hapje en drankje!

0 reacties