LES PINCEAUX DE CHANEL - PRECISION POWDER BRUSH

dinsdag, november 07, 2017

Les Pinceaux De Chanel 'Precision Powder Brush'
Met Les Pinceaux de Chanel liggen de technieken van make-upartiesten voortaan binnen ieders handbereik. Lucia Pica, Creative Makeup and Color Designer bij Chanel,  ontwikkelde een nieuw gamma verfijnde make-up borstels die garant staan voor een uiterst professioneel resultaat. Het gamma bestaat uit maar liefst 21 verschillende make-up borstels, onderverdeeld in de categorie 'gezicht', 'ogen' en 'lippen'. 


'I wanted to bring my editorial techniques into the everyday life of women.
I wanted to use brushes that do the job fast, yet are practical.
The achieve results quickly and are easy to use."Les Pinceaux De Chanel 'Precision Powder Brush'
Les Pinceaux De Chanel 'Precision Powder Brush'
Naar de Precision Powder Brush was ik misschien wel het meest benieuwd. Deze make-up borstel is specifiek bedoeld om poeder aan te brengen op bepaalde zones zoals neus of onder de ogen. Dankzij zijn iets kleinere formaat is hij ook uiterst geschikt om highlighter aan te brengen.

Opvallend aan de Precision Powder Brush zijn de zachte haren, die zijn echt ongelooflijk zacht. Ik kan niet meteen terugvinden of het 'natuurlijke' of 'synthetische' haren zijn maar ik vermoed 'natuurlijke'. Net zoals bij de andere Chanel make-up borstels is ook hier de afwerking top! Het metalen gedeelte (borstelkop) dat vroeger metaalkleurig was, kreeg nu een zwarte kleur en oogt daardoor strakker en luxueuzer, vind ik. Ze doen me een beetje denken aan de make-up borstels Les Mini de Chanel (hier). Ook het handvat kreeg met de zwarte lak een kleine update. Prachtig, toch?    


Les Pinceaux De Chanel 'Precision Powder Brush'
Les Pinceaux De Chanel 'Precision Powder Brush'
Om jullie een idee te geven van de grootte van de Precision Powder Brush en de Powder Brush N°1 (vorige versie) heb ik ze samen op de foto gezet. De borstelkop van de Precision Powder Brush (rechts) is beduidend kleiner en minder vol dan de Powder Brush N°1 (links). De Powder Brush N°1 werkt voor mij perfect als all-around borstel om poeder aan te brengen op het hele gezicht. 

De Precision Powder Brush vind ik persoonlijk iets te klein om poeder over je hele gezicht aan te brengen. Maar voor gebruik onder de ogen, T-zone of om je highlighter aan te brengen is hij perfect en misschien wel een beetje onmisbaar! De make-up borstels van Chanel die ik heb (vorige versie) zijn na al die jaren nog steeds in perfecte staat (ondanks het veelvuldig wassen) en tot hiertoe denk ik dat het nieuwe gamma make-up borstels het evengoed zal doen.

Momenteel kan je de make-up borstels enkel aankopen via de Chanel E-Boutique. Een beetje jammer vind ik aangezien de meeste onder ons toch eerst graag een make-up borstel willen zien/aanraken, vooraleer aan te kopen? 


Je vindt de volledige collectie Les Pinceaux de Chanel in de Chanel E-Boutique
Precision Powder Brush: 48


0 reacties