♥ ESSIE GEL COUTURE 'THE IT-FACTOR' & 'TOP COAT'

vrijdag, augustus 04, 2017

Essie Gel Couture 'The It-Factor' & Top Coat

We kennen allemaal de lakjes van Essie. Heel veel mooie kleuren, een fijn kwastje en ook de houdbaarheid is top. Met Essie Gel Couture, een nieuw soort nagellak gaat het merk nog een stapje verder. Deze nagellak met gel-textuur belooft, in combinatie met de exclusieve Top Coat, een houdbaarheid tot 12 dagen. En dit allemaal zonder UV-lamp! 

Essie Gel Couture 'The It-Factor' & Top Coat
Ik laat jullie vandaag de kleur 'The It-Factor' zien, samen met de speciale Top Coat die het trouwens ook prima doet in combinatie met andere merken nagellak. The It-Factor is een felle dieproze kleur, vrij vergelijkbaar met Le Vernis 'Camelia' van Chanel. 'The It-Factor' is wat feller van kleur. 

De lak heeft een crème textuur die netjes dekt na een eerste laag. Het aanbrengen van Essie Gel Couture gebeurt in 2 stappenIn tegenstelling tot de 'gewone' Essie-lakjes, hoef je hier géén base-coat aan te brengen. Je brengt twee lagen kleurlak aan die je vervolgens afwerkt met een laag Top Coat die hiervoor speciaal werd ontwikkeld. 

Essie Gel Couture 'The It-Factor' & Top Coat
Je spaart misschien wel tijd én werk wanneer je de base coat kunt skippen, toch heb ik de indruk dat wanneer ik deze stap oversla, de kleur in mijn nagels trekt. Vooral bij de donkere kleuren heb ik hier last van. Zeker onthouden als je droge, poreuze nagels hebt. 

De flesjes hebben een 'gedraaide' vorm die goed in de hand ligt. Mooi maar iets moeilijker te fotograferen, vind ik. Net als bij het standaard Essie-lakje heeft het Gel Couture-lakje een breed, peddelvormig kwastje waarmee het makkelijk werken is. 

Essie Gel Couture 'The It-Factor' & Top Coat
Essie Gel Couture 'The It-Factor' & Top Coat
Net als de andere Gel Couture lakjes die ik heb, is ook hier de finish extreem glanzend. Die wordt nog eens versterkt door de speciale Top Coat. Wat ik zelf positief vind, is dat de lak snel hard wordt en dat je in tegenstelling tot bij sommige andere gel lakjes, geen dikke laag lak op je nagels ziet liggen. 

De droogtijd is echt prima zodat je al vrij snel de Top Coat als laatste stap kan aanbrengen. Afhankelijk van wat ik precies met mijn handen heb gedaan, kan ik de Gel Couture nagellak gerust een ganse week laten zitten. Hij zit dan echt nog mooi. De eerste kleine beschadigingen vertonen zich pas na een dag of 8. De volle 12 dagen heb ik er dus nog niet uitgehaald. Al bij al een echte topper!  

De Essie Gel Couture nagellak is exclusief verkrijgbaar bij Planet Parfum.
Prijs: 14,90    


0 reacties