LES MINI DE CHANEL - ESSENTIAL MINI BRUSHES

vrijdag, maart 31, 2017

Les Mini de Chanel - Essential Mini Brushes

Nu de vakantieperiode voor de deur staat zijn make-up borstels in mini-formaat altijd handig. Zelf ben ik al jaren heel tevreden over de borstels van Chanel en Bobbi Brown en gebruik deze zo goed als dagelijks. Toch heb ik niet altijd zin om mijn hele collectie - die ook best prijzig is - mee te nemen op vakantie. Ik mag er niet aan denken dat er eentje verloren geraakt. De oplossing? Make-up borstels in mini-formaat, zoals deze prachtige set van Chanel 'Les Mini de Chanel' die je overal mee naartoe neemt.

Les Mini de Chanel - Essential Mini Brushes
Les Mini de Chanel - Essential Mini Brushes
Les Mini de Chanel bevat alle - of toch bijna alle - make-up borstels die je nodig hebt. In totaal krijg je 5 verschillende borstels die netjes verpakt zitten in een rond transparant tasje. Je krijgt er ook een handige (vergroot)spiegel bij die trouwens perfect in het tasje past.

Een bijgeleverd kaartje toont je alle borstels en waarvoor je ze precies kan gebruiken. 
1. Pinceau Poudre: een poederborstel voor zowel losse als compactpoeder
2. Pinceau Fond de Teint: om vlekkeloos foundation aan te brengen
3. Pinceau Estompe: ideaal voor een smokey eye look of te blenden
4. Pinceau Contour: hiermee kan je makkelijk oogschaduw dicht tegen de wimperrand aanbrengen maar ook blenden
5. Pinceau Lèvres: om lippenstift aan te brengen

Les Mini de Chanel - Essential Mini Brushes
Les Mini de Chanel - Essential Mini Brushes
Van de 5 make-up borstels die de set Les Mini de Chanel bevat, heb ik zowel de poederborstel Pinceau Poudre N°1 als de oogschaduwborstel Grand Pinceau Paupières Rond N°19 in standaard formaat.

Pinceau Poudre
De poederborstel in mini-formaat in deze set is vrij vergelijkbaar met de standaard versie. De borstelkop en de lengte van de haren zijn identiek, enkel de kleur is anders. Deze heeft lichtere (bruine) haren, de standaard versie zwarte. Qua zachtheid zijn ze vergelijkbaar (terug te zien in dit artikel).

Pinceau Fond de Teint
Deze borstel zit (nog) niet in het vaste assortiment. Hij heeft een ietwat opvallende vorm, is superzacht en brengt heel makkelijk foundation aan. Vooral met vloeibare foundations geeft deze een mooi resultaat.

Pinceau Estompe
Met deze borstel kan je makkelijk verschillende tinten oogschaduw vervagen. Ook geschikt om een smokey eye look te creëren.

Pinceau Contour
Deze oogschaduwborstel gebruik ik voornamelijk om te blenden. De vorm van de borstel in mini-formaat is duidelijk kleiner dan die in standaard formaat (zie artikel hier). De haren van beide borstels voelen identiek. Toch geef ik de voorkeur aan de grotere standaard versie omdat die net iets makkelijker blendt.  

Pinceau Lèvres
Een lippenpenseel had ik nog niet, deze is dus zeker welkom. Het penseel heeft een platte rechte vorm waarmee je heel nauwkeurig je lippen kan inkleuren.

Les Mini de Chanel - Essential Mini Brushes
Elke make-up borstel is voorzien van een Chanel logo in goudkleurige opdruk. Ze zijn van mooie kwaliteit en net groot genoeg, vind ik. Ook de zwartgelakte handvaten geven de borstels net dat beetje meer.

Op de verpakking heb ik niets teruggevonden over de samenstelling van de borstelharen maar ik vermoed dat de foundationborstel en lippenpenseel allebei synthetisch zijn. De overige (poederborstel en oogschaduwborstels) hebben volgens mij natuurlijke haren.

Les Mini de Chanel borstelset is verkrijgbaar bij Inno
 en in de Chanel online boutique.
Prijs: € 92,00  


0 reacties