BODRUM: HET REISVERSLAG

donderdag, oktober 04, 2012

Na een weekje te hebben genoten van de zon, zee en het vooral het veel te lekkere eten in één van de mooiste hotels langsheen de idyllische, groene badplaats Gündogan, begint het gewone leventje hier in België stilaan terug op gang te komen.

Niet zo makkelijk met een temperatuurverschil van zo'n 20°C maar goed, het was een schitterende vakantie met vele mooie momenten die voor ons allebei gerust nog enkele dagen langer mocht duren. Gelukkig hebben we veel foto's genomen zodat we nadien nog vaak aan deze vakantie kunnen terugdenken.

Het hotel waar we verbleven, hotel Baia Bodrum, is gelegen in een prachtige baai tussen de dennenbomen en de groene heuvels wat het natuurlijk bijzonder geliefd maakt bij natuurliefhebbers. Ooit was Gündogan een klein vissersdorpje, maar sinds enkele jaren hebben ook de Turkse jetset en Europeanen hun weg naar dit prachtige dorpje gevonden. Can you blame 'em?Hotel Baia Bodrum is met z'n 228 kamer - waaronder enkele suites en senior suites - niet bepaald een groot hotel te noemen maar dat vonden wij helemaal niet erg. Zelf hou ik niet zo van bombastische hotels waar van persoonlijke inbreng maar weinig te merken valt. 


Onze kamer bevond zich op het gelijkvloers, waarbij je eerst dit leuke binnentuintje met de meest prachtige Bougainvillea's moest passeren. 's Avonds werd je dan weer getrakteerd op de heerlijke, zoete geur van jasmijn die hier de muren sierde, waarvoor je gerust nog een ommetje zou maken! 


De kamer was heel ruim en netjes (naar Turkse normen ;)), al kon de badkamer toch wel een opknapbeurt gebruiken. Heel leuk waren de kleine attenties die ze overal in de kamer en badkamer voor ons hadden klaargelegd. Een badjas, badslippers, badzout, scrubhandschoen, noem maar op... Echt alles was aanwezig, zelfs nagelvijltjes, wattenschijfjes, tandpasta, badschuim, enz...


Tegen 's avonds stond ook nog deze verse fruitmand met fles rode wijn klaar! Waarschijnlijk dachten ze dat wij op honeymoon waren, wat natuurlijk wel heel leuk was. :D


De mooie tuin met zicht op de prachtige baai waar het bij zonsondergang heerlijk vertoeven was op het bankje. #romantischSfeerbeelden van de vele restaurants en winkeltjes in Gündogan.

 

Plezierbootjes sieren het kraakheldere water...

De stad Bodrum lag op slechts enkele kilometers van ons hotel vandaan, het zou dus een beetje zonde zijn geweest om de stad niet te gaan bezoeken. Heel mooi om te zien waren de vele vissersboten in verschillende kleuren.   


Ook Starbucks is in Bodrum vertegenwoordigd!Op vlak van winkelen was ik toch een beetje teleurgesteld. Ik had gehoopt om ergens leuke ambachtelijke sandalen en een kaftan op de kop te kunnen tikken, maar dat viel wat tegen. Buiten de massa's aardewerkjes, populair bij veel toeristen, en de vele namaak handtassen, was er eigenlijk niet echt iets anders te krijgen.
Uiteraard ging ik niet met lege handen naar huis... Op de luchthaven van Bodrum, die trouwens een pak voordeliger is dan die in Brussel, zag ik deze voordelige set deo's van Clinique staan. Drie voor de prijs van twee! Als dat geen koopje is!

7 reacties

 1. Amai, dat ziet er daar meer dan dik in orde uit! Altijd leuk om zo'n mooie verslagjes te lezen.
  Leuk dat jullie het naar jullie zin hadden, nu wil ik nog liever in de winter ook nog eens ergens naartoe... :-)

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er een goed hotel uit en fijn dat je nog wat hebt kunnen genieten van beter weer en hogere temperaturen! Welkom terug :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben jaloers (in a good way)! :) Ziet er een zalige vakantie uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's! Ziet er allemaal zalig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waaaauw!! Wat mooi daar, toffe foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jawadde, wat een beelden. WTB vakantie nu! :-)

  BeantwoordenVerwijderen