ROGER & GALLET: ROSE IMAGINAIRE

vrijdag, september 14, 2012


Bij Roger & Gallet is men er opnieuw in geslaagd om een toch wel heel bijzonder parfum te creëren. Rose Imaginaire bevat - zoals de naam al doet vermoeden - geen extract van de roos, maar wel andere kostbare ingrediënten die gebaseerd zijn op het sensuele en verfrissend geurenpalet van drie verrukkelijke tuinen van over de hele wereld. Het is een geur vol dromerige mysterie, dat hulde brengt aan de frisse en fluwelige facetten van de roos.

Voor deze nieuwe geur gingen de twee getalenteerde parfumeurs, Alberto Morillas en Marie Salamagnie, de uitdaging aan de onbekende facetten van deze bloem te verkennen om uiteindelijk met z'n tweeën een uitzonderlijke geur te componeren.Topnoot
Bosaardbei uit Italië en Mandarijn uit Sicilië

Hartnoot
Jasmijn uit Egypte en Viooltje van de Nijldelta

Grondnoot
Patchouli uit Indonesië en Sandelhout uit OceaniëOm de frisheid en het elegante karakter van de bloem tot uiting te brengen, streefden de twee parfumeurs naar een subtiele balans waarbij ze tot een creatie kwamen die veel verder gaat dan louter een interpretatie. Het werd een unieke geurpartituur van bloemen, fruit en hout met een hulde aan de vele facetten aan de roos.

Het flesje kreeg een mooie roze verpakking, die er een poëtische en moderne toets aan meegeven. Eén en al elegantie, vrouwelijkheid en tijdloze schoonheid...


Ik vind de geur wel aangenaam. Heel fris in het begin, maar met een zoet en warm kantje! Na verloop van tijd komt de geur van sandelhout en patchouli vrij wat de geur toch wel onweerstaanbaar maakt!   Rose Imaginaire Eau Fraîche Parfumée is vanaf september 2012 verkrijgbaar in parfumerie en apotheek.
Prijs: 41,70 euro - (spray 100 ml)
 
Prettig weekend!
5 reacties