REVIEW: KIEHL'S ROSA ARCTICA

vrijdag, maart 09, 2012


Als jonge dertiger heeft je huid vaak iets extra nodig en is het zeker geen overbodige luxe om aan anti-aging te denken. Kiehl's bracht onlangs Rosa Arctica uit, een geavanceerde crème met heel wat actieve ingrediënten zoals haberlea rhodopensis en vitamine E die de celactiviteit doet toenemen en de huidcellen beschermt tegen toekomstige veroudering.

Het geheim?
De unieke plant haberlea rhodopensis, ook wel opstandingsplant genoemd, is met haar uniek beschermingssysteem in staat om gedurende 31 maanden in een bijna levensloze toestand te blijven om vervolgens onder meer gunstige omstandigheden weer tot leven te komen.Naar gelang we ouder worden daalt de celvernieuwing met als gevolg dat de huid droog wordt, haar elasticiteit verliest en er fijne lijntjes en rimpels ontstaan.

Met Rosa Arctica neemt de celactiviteit opnieuw toe en kunnen huidcellen zich beter voortplanten. De celactiviteit wordt gestimuleerd waardoor het verschijnen van fijne lijntjes aanzienlijk wordt verminderd en de huid er jonger en steviger uitziet.
De verpakking van Rosa Arctica is echt prachtig, vind ik! Het groene matglazen potje straalt frisheid uit waardoor je meteen zin krijgt om de crème uit te proberen.Nog een pluspunt: elk potje is verzegeld, waardoor hygiëne gegarandeerd blijft!
De textuur van Rosa Arctica is vrij dik en stroef, het is dan ook aan te raden om de crème vooraf een beetje tussen de vingers op te warmen.

De crème bevat naast essentiële vetzuren ook nog cacaoboter en sheaboter, waardoor hij nogal rijk aanvoelt. Voor gemengde tot vette huidtypes zou ik de crème niet echt aanraden, zeker niet 's morgens én 's avonds.

Bij mezelf heeft de crème echter heel goed zijn dienst bewezen. De koude temperaturen van afgelopen maanden zorgden al eens voor schrale plekjes en met de crème werden die voor een groot deel verzacht. Zelf gebruik ik Rosa Arctica enkel op de wangen, omdat ik hem iets te rijk vind om te gebruiken op de T-zone, maar voor iemand met een droge, meer mature huid die bezorgd is om fijne lijntjes en eerste rimpeltjes denk ik dat dit een ideale crème is.

Rosa Arctica is niet geparfumeerd en geschikt voor een gevoelige huid.
Kiehl's Rosa Arctica is verkrijgbaar bij:

- Kiehl's Store Antwerpen, Lombardenvest 80
- Kiehl's Store Gent, Koestraat 18

Prijs: 52 euro (50 ml)4 reacties