BEAUTY BY KROONEN & BROWN BRUSSEL

dinsdag, november 29, 2011Wie de komende feestdagen met een origineel parfum als geschenk wil uitpakken moet zeker eens langs bij Beauty by Kroonen & Brown.

In deze prachtige beauty concept store aan de Brusselse Zavel vind je naast toppers in de cosmetica zoals Valmont, Environ, 3LAB en Jane Iredale, ook een mooie selectie aan exclusieve parfums.

Ik ging er afgelopen donderdag kennismaken met de nieuwste creaties van parfummeesters zoals Amouage, Atelier cologne, Frapin, Juliette has a Gun, Parfum d'Empire, Roméa d'Améor en Olfactive Studio.
OLFACTIVE STUDIO

De parfums van Olfactive Studio zijn stuk voor stuk sterke staaltjes van creativiteit. Het is een ontmoeting tussen de artistieke, hedendaagse fotografie en de parfumerie, een samenkomst tussen oog en neus. Elke geur beeldt een sensoriële, poëtische en intieme relatie uit tussen beeld en geur die je zo doet wegdromen.

In het doosje, dat is geïnspireerd op een fotodoos, schuilt een foto die telkens een gebeurtenis of emotie weergeeft, heel mooi! 

'Autoportret', een intiem en diep parfum

Autoportret is een geur die je draagt voor jezelf, in synergie met je eigen persoonlijke harmonie. Absoluut verslavend!

Topnoten: Bergamot - Elemi
Hartnoten: Benzoë Siam - Wierook - Muskus
Basisnoten: Eikenmos - Ceder - Vetiver


OLFACTIVE STUDIO 'Autoportret'
50 ml: 80 euro
100 ml: 120 euro


Parfum d'Empire 'Azemour'De geur Azemour - Les Orangers werd ontwikkeld als herinnering aan Marc-Antoine Corticchiato's kindertijd en geboorteplaats Marokko, waar zijn ouders eigenaar waren van een citrusboomgaard.

Een sprankelende geur van sinaasappel, clementine, mandarijn, grapefruit en citrus, gevolgd door de exotische kruiden zoals koriander, komijn, zwarte peper, neroli, geranium, roos en oranjebloesem.

Basisnoten: Hooi - Eikenmos - Henna

Azemour - Les Orangers
50 ml: 66 euro
100 ml: 92 euro


ATELIER COLOGNE


De parfummeesters van Atelier Cologne zijn erin geslaagd om de traditionele ingrediënten van Eau de Cologne met onverwachte en zeldzame extracten en geconcentreerde formules te mixen.

Zes karaktervolle Eau de Colognes die worden gedragen als eau de parfum maar tegelijkertijd de karakteristieke en magische frisheden vertonen van cologne.Vanille Insensée: Cologne Absolue geconcentreerd op 15%

'De open ramen nodigen de laatste zonnestralen uit met een briesje van oranjebloesem. Ze past de verse bloemen in haar haar aan en haar ogen glinsteren van opwinding en anticipatie. Mooi gebaar als final touch... Ze droomt even van het moment dat haar te wachten staat.'


Topnoten: Limoen - Cedrat - Koriander
Hartnoten: Jasmijn - Vetiver - Eikenhout
Basis: Vanille uit Madagascar - Eikenhout - Amber


Atelier Cologne 'Vanille Insensée'
Cologne Absolue - Vapo 200 ml: 118,50 euro
Petite Cologne Absolue - 30 ml rechargeable: 43,50 euro


BEAUTY by KROONEN & BROWN
Lebeaustraat 49
1000 Brussel4 reacties

 1. Zo leuk om een parfum te vinden dat je enorm graag ruikt, maar je ook niet op iedereen kan terugvinden. Massaparfums hebben hun charme verloren voor mij, ik kijk liever naar iets wat minder voorkomt :)
  Deze aankopen zien er wel leuk uit, allemaal onbekende merken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Azemour lijkt me heerlijk. Love love love citrus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Very nice boutique, lovely ladies and amazing Jane Iredale make-up :) Love their perfume too!

  BeantwoordenVerwijderen