GUERLAIN Shalimar Parfum Initial

woensdag, augustus 31, 2011

Na het succesverhaal van de klassieker Shalimar zijn de parfumeurs van Guerlain er opnieuw in geslaagd een nieuwe variant op het geliefde parfum te creëren.

De inspiratie voor de nieuwe geur, Shalimar Parfum Initial werd volgens Thierry Wasser, de parfumeur van het huis Guerlain ingefluisterd door zijn nichtje. Het was zij die hem op een dag vroeg om een geur 'alleen voor haar" te ontwerpen."Het was een echte uitdaging om 85 jaar na de creatie, het parfum aan te passen aan de tijd zonder het van zijn karakter te beroven en met handhaving van die alchemie die het zo aantrekkelijk maakt ... We moesten het parfum lichter maken zonder het te verwerpen en overzetten zonder het te verraden. De toekomst bedenken en tegelijk het verleden in ere houden." 


Het resultaat is een betoverende geur met een heerlijke melange van vanille, tonkaboon, iris, roos, hedione, bergamot, gekonfijt fruit, karamel en patchoeli. Ik kon tijdens de voorstelling van Guerlain's nieuwste herfstlook Miroir Miroir van enkele weken geleden al kennismaken met deze nieuwe geur en ben er sindsdien helemaal weg van!

Shalimar Parfum Initial zou dus best wel eens mijn nieuwe parfum voor de komende wintermaanden kunnen worden!   


Shalimar Parfum Initial is vanaf 1 september 2011 verkrijgbaar bij de parfumerie.

1 reacties