New MAC favorite!

dinsdag, maart 08, 2011Wie hier regelmatig langskomt weet dat ik een grote fan ben van de MAC Studio Moisture Tint SPF 15, een gekleurde dagcrème die een lichte en natuurlijke dekking geeft.

Tot voor kort bracht ik die altijd aan met de 187 Duo Fibre Brush van MAC waar ik eigenlijk altijd heel tevreden over was. Tot mijn moeder de nieuwe 130 Short Duo Fibre Brush kocht om haar foundation mee op te brengen. Ik was zo onder de indruk van deze kwast en nadat ik hem uitvoerig bij mezelf had getest was ik verkocht!In de MAC winkel vertelde de MUA mij dat je met de 130 Short Duo Fibre Brush heel wat kanten uit kan. Je kan hem bijvoorbeeld gebruiken om cream blushes aan te brengen, bepaalde poeders of gewoon om foundation mee aan te brengen. Ikzelf gebruik hem vooral om de Studio Moisture Tint SPF15 mee aan te brengen, al vind ik hem ook prima werken met cream blushes! 

Zoals ik al zei ben ik heel tevreden over de 187 Duo Fibre Brush. Hij doet zijn werk zeker goed, alleen vind ik het soms een beetje lastig om foundation aan te brengen rondom de neusvleugels en onder de ogen. Met de 130 Short Duo Fibre Brush kan je echt heel makkelijk werken rondom deze kleine plekjes! Hij ziet er er net hetzelfde uit als zijn grotere broertje, de 187, maar heeft iets kortere haartjes waardoor je het product ook beter in de huid kan buffen.

Uiteraard hangt alles ook een beetje af van de foundation die je gebruikt (fluide, crème,...) en natuurlijk ook van je persoonlijke voorkeur, zo werkt de ene liever met een kleine of grote kwast.Het enige minpuntje dat ik heb ondervonden aan de 130 Short Duo Fibre Brush is dat je er een beetje langer over doet om foundation aan te brengen omdat hij een stuk kleiner is. Persoonlijk vind ik dat niet erg, het resultaat is net iets egaler en daar wil ik gerust enkele extra minuutjes extra voor uittrekken!


Pluspunten:
- multifunctioneel
- zachte haren
- geen haarverlies

Minpunten:
- vrij hoge prijskaartje


Conclusie:
De MAC 130 Short Duo Fibre Brush is zeker een aanrader voor wie geen gelijkaardige kwasten heeft. Je kan er heel veel kanten mee uit en hem gebruiken voor verschillende doeleinden. Heb je zijn grotere broertje, de 187 Duo Fibre Brush al in je bezit, dan is deze niet echt een musthave. 

Prijs: 40,00 euro


Hebben jullie een gelijkaardige kwast in jullie bezit?
4 reacties

 1. Die lijkt me handig voor creamblushes enzo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er een schattig borsteltje uit! Heb hem al regelmatig op YouTube gespot :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb deze brush ook en vind hem super! Ik gebruik hem meestal om verder te werken, ik breng foundation op met een gewone foundation kwast en werk dan verder uit met de 130. Ook gebruik ik hem om cream blushers en cream highlights aan te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik de F80 van sigma voor foundation, een flat top en die is geweldig. Ik denk dat deze van mac ook goed is voor cream blushes, heb je m daarvoor al geprobeerd en hoe werkt ie?

  PS: deze tinted van mac staat op mn verlanglijstje als mn laura mercier op is...

  BeantwoordenVerwijderen