Review: SUBLIME DE CHANEL mascara

donderdag, februari 24, 2011

Op gebied van mascara ben ik nogal trouw aan mijn all time favorite Hypnôse Precious Cells mascara van Lancôme (check de review hier). Maar zo heel af en toe laat ik me ook graag verleiden tot iets anders, in de hoop zo mijn HG mascara te kunnen vinden!

Laatste nieuwkomer in het mascara assortiment is Sublime de Chanel, een mascara die eindeloos lange en gekrulde wimpers belooft. Het speciale 'Bi injection stretch' borsteltje met vier rijen kammetjes zorgt ervoor dat de wimpers mooi gesepareerd worden en sierlijk gekruld. Verwacht dus geen intens volume, maar eerder sierlijk gekrulde en lange wimpers die de ogen accentueren op sublieme wijze.

Voor de formule van Sublime de Chanel werden vezels en uiterst zuivere zwarte koolstofpigmenten toegevoegd waardoor de wimpers een mooie diepe kleur krijgen. 


De test:
Wat mij meteen opviel was de verpakking, mooi strak en glanzend! Sublime de Chanel heeft een plastieken borsteltje, beetje zoals de Inimitable mascara van Chanel. Toch is de vorm en grootte van het borsteltje iets anders.


Wie ooit al de Everlong mascara van Yves Saint Laurent heeft gebruikt zal hier min of meer hetzelfde borsteltje herkennen. Persoonlijk hou ik wel van borsteltjes met plastieken haartjes omdat die de wimpers mooi scheiden zonder al te veel kans op spinnenpootjes.   
Op de foto kan je trouwens heel goed de diepe zwarte kleur zien. Soms zijn zwarte mascara's eerder donkergrijs dan zwart wat vaak een doffe blik geeft. Wat de kleurintensiteit betreft behaalt Chanel voor deze mascara dus zeker al zijn punten!


Hier zien jullie twee laagjes Sublime de Chanel, zonder wimperkruller! Van volume is niet veel te merken maar dat belooft de mascara ook niet.  Zoals jullie kunnen zien geeft deze mascara heel veel lengte en een mooie krulling. Hou je van meer volume dan kijk je beter uit naar een andere mascara want ik heb ondervonden dat wanneer je nog meer laagjes aanbrengt alles gaat samenklitten. Oppassen dus!


Pluspunten:
- verlengt en krult de wimpers zonder wimperkruller
- mooie diepe, intense kleuren
- laat geen sporen na onder de ogen


Minpunten:
- borsteltje is vrij lang waardoor het voor sommigen misschien iets moeilijker werken is
- droogt snel waardoor het moeilijk wordt om meerdere laagjes aan te brengenConclusie:
Een aanrader voor wie op zoek is naar een mascara die verlengt en krult! Fans van veel volume blijven best weg.
De mascara blijft soepel, prikt niet en geeft niet af onder de ogen wat toch zeker een pluspunt is!
Sublime de Chanel mascara is verkrijgbaar in de kleuren deep black, deep brown en deep purple
Prijs: +- 26,50 euro9 reacties

 1. Ik heb mijn perfecte mascara nog steeds niet gevonden en misschien kan deze het wel eens zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eva, als je echt gekrulde wimpers wilt hebben die mooi gescheiden zijn.. kijk eens naar de nieuwste dior lash primer/serum. Werkt ongelooflijk krullend, spreidend en alle mascara nadien klit niet meer samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Phil: Bedankt voor de tip! Ga ik zeker eens voor kijken! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb hem ook en hij bevalt mij heel erg goed. Ik gebruik wel van tevoren een wimperkruller, want dat geeft bij mij een extra mooi effect.

  Tip: Kijk niet alleen naar hoe de mascara bij andere mensen staat! De mascara moet passen bij het soort wimpers dat je hebt.
  Bv. Bij mensen met korte winpers is een verlengende mascara mooi.

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen