Shu Uemura Brush Cleaner

woensdag, oktober 20, 2010Toen ik enkele jaren geleden mijn Shu Uemura-kwasten kocht raadde de MUA mij aan om er ook de Brush Cleaner bij te gebruiken. Dit glazen flesje bevat een vloeistof die je kwasten reinigt, desinfecteert en verzorgt. Je kan het een beetje vergelijken met de Brush Cleanser van MAC, toch is hij niet helemaal hetzelfde.

De Brush Cleaner van Shu Uemura is een doorzichtige vloeistof - als water - op alcoholbasis dat verrijkt is met macadamia-olie. Het grote verschil tussen de kwastenreiniger van Shu Uemura en die van MAC zit hem vooral in de droogtijd. Met de Shu Uemura Brush Cleaner zijn mijn kwasten in een mum van tijd droog terwijl dat met de reiniger van MAC toch nog even wachten is vooraleer je de kwasten opnieuw kan gebruiken.

Ik heb beide kwastenreinigers in mijn bezit en gebruik ze allebei. De kwastenreiniger van MAC is zeker ok en die gebruik ik dan ook steeds voor al mijn MAC-kwasten. Maar mijn Shu Uemura-kwasten (die toch al gauw het dubbele kosten) verwen ik graag met de bijpassende kwastenreiniger.
De meeste Shu Uemura-kwasten zijn ondertussen reeds 8-9 jaar oud en het feit dat ze er nog steeds zo goed uitzien is alleen maar aan de Shu Uemura Brush Cleaner te danken!

Ik maak er ondertussen een wekelijkse gewoonte van om de kwasten die ik dagelijks gebruik met de Brush Cleaner te reinigen en dat doe ik zo:


Ik neem een klein glaasje en doe er ongeveer een halve centimeter vloeistof in.
Voorzichtig dep ik de kwast in de vloeistof totdat de haartjes nat zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat enkel de haartjes in contact komen met het product. De meeste kwastenreinigers (ook deze) zijn op basis van alcohol en dit zou op lange termijn het houten handvat van de kwast kunnen aantasten. Laat de kwast ook nooit in het glas zitten! Op die manier kan het gebeuren dat het 'plakwerk' (daar waar de haartjes zijn samengebracht) begint los te komen.


Daarna veeg je voorzichtig en in één richting de kwast proper op een stukje keukenpapier of proper doekje.
Wanneer de kwasten erg vuil zijn kan je gerust bovenstaande stap herhalen totdat er geen vuil meer te zien is.
Nog enkele keren voorzichtig droog deppen en klaar is kees!
Je kwast is nu droog en klaar voor gebruik.


Gebruiken jullie vaak een kwastenreiniger?Shu Uemura Brush Cleaner
Prijs: ongeveer 14,95 euro - 120 ml  


Verkrijgbaar bij Shu Uemura Antwerpen
Huidevettersstraat 38
2000 Antwerpen6 reacties

 1. Ik heb de MAC-versie, maar ik ben toch meer voor de gewone babyshampoo. Ook al moet ik daar meer routine in kweken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik deze ook, heb er een tijdje geleden ook een review van gedaan. Ben er erg blij mee. En ik heb ook shu kwasten, zijn echt zalig, jammer van de prijs alleen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nu die van Sephora maar deze lijkt me ook goed! misschien kan ik hem wel met korting krijgen, op mijn werk verkopen ze Shu Uemura zag ik onlangs ineens

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb de MAC cleanser. Maar ik was ze het liefst met babyshampoo! Maar voor ze snel schoon te maken is zo'n brush cleanser ideaal hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die brushes zien er trouwens ook fijn uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @PU: Ja, ik durf het ook al eens uitstellen en vergeten :D

  @Evelien: Ook een Shu-fan? Join the club! :D

  @Tessa: Ik kan hem zeker aanbevelen! :)

  @Marijke: Idd, omdat hij zo snel droogt :)

  @misswhitemilkyway: De Shu-brushes zijn echt zalig in gebruik en superzacht! :)

  BeantwoordenVerwijderen