Review: Lush 'La Main Verte' (Handy Gurugu)

dinsdag, oktober 19, 2010Deze handcrème van Lush, La Main Verte, ofwel Handy Gurugu genoemd kreeg ik onlangs als verjaardagscadeautje van enkele collega's.  De reden waarom mijn potje La Main Verte noemt is simpelweg omdat hij uit een Brusselse Lush-winkel komt, in Antwerpen krijg je dus een potje Handy Gurugu mee naar huis.

Handcrème mag eigenlijk in geen enkele handtas ontbreken vind ik, er is niets zo erg als onverzorgde en uitgedroogde handen! Dus, met de winter in het vooruitzicht ben ook ik weer aan het smeren gegaan!
Mijn favoriete handcrèmes allertijden zijn Kiehl's Ultimate Strenghtening Hand Salve en Aveda Hand Relief. Toen ik deze handcrème voor mijn verjaardag kreeg was ik toch wel benieuwd of dit potje mijn (hoge) verwachtingen kon waarmaken.

Benieuwd?
Lees vlug verder....


Allereerst, de verpakking!
La Main Verte steekt in een zwart plastieken potje met schroefdeksel. De verpakking is simpel maar wel ok vind ik. Ik vraag me alleen af of het niet hygiënischer was geweest om de handcrème in een tube te doen. 
Lush beschrijft La Main Verte als een voedende handcrème op basis van pindaboter, cashewnootboter, pompoenzaadboter en andere gladmakende en verzorgende ingrediënten. La Main Verte is meteen ook de meest voedende handcrème in het Lush-gamma. Hij bevat maar liefst 25% sheaboter en net dat maakt hem zo rijk. Verwacht hier zeker dus geen luchtige crème maar eerder een rijke, vaste crème die vrij dik aanvoelt.

Volgens Lush ruikt La Main Verte naar kamille, vanille en rozen maar ik moet eerlijk zeggen dat die geuren toch een beetje zoek waren. Ik ruik vooral een zware, kruidige geur die erg lang blijft hangen.
De handcrème bevat kleine (en minder kleine) bruine deeltjes cashewnoten (?) wat ik niet bepaald prettig vond bij het aanbrengen. Niet dat de deeltjes schuren ofzo, gewoon, ik hou er niet van als m'n handen onder de stukjes noot hangen. Over de werking van La Main Verte ben ik dan weer wel tevreden, hij voedt m'n handen prima zonder een vettig laagje achter te laten! Meestal zijn rijke, voedende handcrèmes ongelooflijk vettig en blijf je achter met alleen maar glibberige handen, hier niet! La Main Verte trekt echt in no-time in de huid, de handen voelen soepel, zacht en glad!

Een stukje cashewnoot?...

Lichtjes uitgesmeerd...

Tadaa!...


Heeft La Main Verte mij nu kunnen overtuigen?

Helaas niet! De aanwezige stukjes in de crème én de speciale geur hebben ervoor gezorgd dat ik niet echt een grote fan ben.
Sorry Lush!


Lush La Main Verte (Handy Gurugu) is verkrijgbaar in alle Lush-stores
Prijs: 12,95 euro - 100 g
4 reacties

 1. Idd wel raar dat er stukjes in zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet echt handig om mee te nemen, met die stukjes. Ik blijf bij mijn Rituals-tube :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die stukjes lijken me er ook echt te veel aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De stukjes zijn inderdaad raar. Ik heb Smitten van Lush liggen en die heeft gelukkig geen stukjes.

  Ik vind de Lush handcrèmes totaal niet geschikt om mee te nemen in de handtas! Met de Lush verpakking met de schroefdrop heb ik schrik dat het zou lekken.

  BeantwoordenVerwijderen