MAC Mineralize Satinfinish SPF 15 Foundation

maandag, oktober 11, 2010
Nu het stilaan kouder wordt merk ik dat ik meer en meer mijn Mineralize Satinfinish SPF 15 Foundation van MAC gebruik. De afgelopen zomermaanden heb ik hem eventjes aan de kant gezet omdat ik hem iets te rijk vond maar nu levert hij prima werk! Mineralize Satinfinish SPF 15 Foundation is een vloeibare foundation met lichtreflecterende deeltjes die je gezicht van een mooie gloed voorziet en ook nog eens beschermt tegen schadelijke zonnestralen.

Het product zit verpakt in een glazen flesje met handig pompsysteem, extra hygiënisch dus! Met één pompje heb je trouwens voldoende voor het hele gezicht. De textuur van de foundation is licht en aangenaam, persoonlijk hou ik niet zo van dekkende foundations omdat ik vind dat die er vaak onnatuurlijk uitzien. De Mineralize Satinfinish geeft een lichte tot middelmatige dekking maar je kan die altijd opbouwen door een extra laagje aan te brengen. Kleine oneffenheden verdoezelt hij prima, verwacht wel niet dat je hiermee littekens of grote pigmentvlekken kan bedekken, daarvoor is deze foundation te licht. Nog een fijne tip die ik van de MUA kreeg is om de Mineralize Satinfinish met de 187 kwast van MAC aan te brengen. Door de foundation met de stippling brush aan te brengen creëer je een soort van airbrush effect.

De houdbaarheid is prima, zeker wanneer je nadien nog eens afwerkt met een beetje poeder. Op zich ben ik dus heel tevreden met deze foundation, alleen jammer dat hij in de zomer iets te vettig is voor mijn gevoelige/gemengde huid. MAC omschrijft de Mineralize Satinfinish als een foundation geschikt voor de droge tot normale huid en daar is hij volgens mij ook het meest geschikt voor.

Mineralize Satinfinish SPF 15 'NC25' op de huid...
geblend...En dit is het resultaat, heel natuurlijk!


 
Mineralize Satinfinish SPF Foundation is verkrijgbaar in 17 verschillende kleuren
Prijs: 29,50 euro voor 30 ml
4 reacties

 1. Ik gebruik de Studio Sculpt FDT, vind die ook erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed, wel helemaal niets voor mij (wegens verkeerde huidtype ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga binnekort ook eens naar mac voor een nieuwe foundation, nu gebruik ik een mix van vichy en gosh waar ik wel tevreden over ben. Misschien word het deze wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt idd goed. Maar ik heb een gemengde tot normale huid dus ook niet geschikt voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen