Review: KIEHL'S Midnight Recovery Concentrate

maandag, oktober 25, 2010


In de Verenigde Staten kent dit kleine blauwe flesje een groot succes en ook bij ons kan dit product ondertussen op heel wat fans rekenen. Ik heb het natuurlijk over het Midnight Recovery Concentrate van Kiehl's.

Het Midnight Recovery Concentrate (MRC) is een krachtig concentraat dat voor 99% uit natuurlijke bestanddelen bestaat. Squalaan, teunisbloemolie, lavendel en rozemarijn zijn maar enkele van de vele natuurlijke bestanddelen die dit flesje bevat. Samen met tal van andere natuurlijke ingrediënten zorgt dit concentraat ervoor dat de huid zich 's nachts herstelt van de schade die het gedurende de dag heeft opgelopen. Waarom 's nachts? Wel, 's nachts is het meest ideale moment waarbij de huid zich optimaal kan herstellen.

Toen ik het Midnight Recovery Concentrate van Kiehl's mocht testen was ik natuurlijk heel erg benieuwd! Ik heb namelijk een zeer gevoelige huid en moet dus vaak opletten welke producten ik gebruik. Ook al heb ik een gevoelige huid, ik merk toch wel dat mijn huid af en toe een opkikker kan gebruiken. Als 30+ heb je gewoon behoefte aan iets 'meer' zeg maar alhoewel dit product niet echt voor een bepaald type huid of leeftijd is bestemd, iedereen kan het dus gebruiken!
Het flesje:
Het MRC concentraat zit verpakt in een mooi vormgegeven glazen flesje. Aanbrengen gaat heel makkelijk dankzij de dop die tevens dienst doet als pipetje. Geen geklieder met de vingers dus!

De gebruiksaanwijzing:
Tijdens de persvoorstelling werd ons getoond hoe het MRC te gebruiken, dit doe je zo:
Je neemt 2-3 druppels concentraat op je handen waarbij je het product als het ware op je gezicht en hals gaat drukken. Hierbij is het zeer belangrijk om niet te wrijven!
Je kan het concentraat qua textuur een beetje vergelijken met een fijne olie die meteen in je huid trekt, het product laat zeker geen vettig laagje achter maar maakt ze wel superzacht! Ik gebruik het concentraat als kuurtje zonder nachtcrème en dat bevalt mij prima! Drogere huidjes kunnen er eventueel nog een nachtcrème bij gebruiken, vooral tijdens de gure wintermaanden. 
Zoals jullie op deze foto kunnen zien is het Midnight Recovery Concentrate heel zuinig in gebruik! Ik gebruik het concentraat nu ongeveer 4 maanden en het flesje is slechts iets meer dan de helft verminderd.

Voor mij persoonlijk is het Midnight Recovery Concentrate van Kiehl's meer dan geslaagd! Na de eerste week voelde mijn huid vooral zachter, gladder en gekalmeerd. Na enkele weken had ik zelfs de indruk dat mijn huid meer straalde en er vooral beter uitzag. Je merkt echt wel dat dit concentraat voedend werkt en daardoor misschien beter als kuurtje kan worden gebruikt door mensen met een gemengde of vette huid.

Doordat het Midnight Recovery Concentrate geen parabenen bevat kan zelfs de meest gevoelige huid dit product gebruiken.

Ik zou zeggen, rep je naar de dichtsbijzijnde Kiehl's winkel en haal dit blauwe flesje in huis! Het zal je niet spijten!
Kiehl's Midnight Recovery Concentrate 
Prijs: 39,00 euro - 30 ml


Verkrijgbaar bij:
Kiehl's Store Antwerp
Lombardenvest 80
2000 Antwerpen6 reacties

 1. Ik ben er ook grote fan van! Ik word zelfs een beetje rustig van de geur. Hij is heel ontspannend :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed voor alle huidjes, denk ik! Gebruik je hem elke dag? Want ik heb hem afwisselend gebruikt en ik heb dus nog ruim 4/5e over! Heel zuinig, inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog een fan hier ;-) Ik gebruik hem ook als kuur, 1 week/maand! En dan merk ik echt dat mijn huid er stukken beter uit ziet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @MissBeautyEtc: Ja, die geur werkt echt ontspannend hé! :)

  @PU: Ja hoor! Maar ik vind hem ook heel fijn op m'n hals en decolleté ;-)

  @Marijke: MRC is terecht een topproduct van Kiehl's! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Na al die positieve reviews over dit product, moet ik het ook maar eens gaan proberen. Mijn huid kan op dit moment wel een kuur gebruiken. Weet iemand of je hem ergens online kan bestellen? Dat zou wel handig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oké, het is nu bijna onmogelijk om hem niet in huis te gaan halen... iedereen <3 Midnight Recovery Concentrate! :)

  BeantwoordenVerwijderen