Review: Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense

dinsdag, september 21, 2010
Wie dacht dat het zonnetje in september niet meer zou schijnen heeft het mis. Ook vandaag en de komende dagen wordt er veel zon voorspeld! Tijd dus om nog even de zonnecrème boven te halen...

Zoals jullie wellicht al hebben gelezen ben ik vaak in m'n tuin terug te vinden, om wat snoeiwerk te verrichten, met m'n drie katten te ravotten of gewoon om te genieten. Vooraleer ik de tuin intrek probeer ik mij altijd goed in te smeren anders loopt het mis! Ik heb een lichte en gevoelige huid dus een zonnecrème met hoge bescherming is zeker geen overbodige luxe. Helaas zijn de meeste zonnecrèmes voor het gezicht niet altijd aangenaam in gebruik. Vaak zijn ze plakkerig, voelen vettig aan en in het ergste geval zadelen ze je ook nog eens op met een hele hoop puistjes! Toen ik de Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 PA +++ UVA uit het Dermatologist Solutions gamma van Kiehl's mocht testen was ik toch wel benieuwd.

Zoals de naam het zelf zegt heeft deze zonnecrème een zeer lichte textuur. Persoonlijk vind ik dat zelf altijd fijner. Hij is geurloos, trekt onmiddellijk in de huid en je hebt niet echt het gevoel dat je zonnecrème op hebt. Doordat de crème vrij geconcentreerd is heb je slechts een klein toefje nodig om je hele gezicht mee in te smeren. Een pluspunt aan deze zonnecrème is voor mij dat hij geen witte waas achterlaat wat bij sommige sunblocks weleens het geval kan zijn. Mijn huid is al vrij licht dus ik wil liever niet nog bleker lijken.


Ik heb de Ultra Light Daily UV Defense zonnecrème de afgelopen zomermaanden heel vaak gebruikt, en met plezier moet ik zeggen! Een dagje aan zee, een shoptripje naar Rijsel... hij heeft het allemaal prima doorstaan! Als je op zoek bent naar een niet-vettige zonnecrème die je huid optimaal beschermt én geen puistjes veroorzaakt dan is deze zeker een aanrader!


De Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense is o.a. verkrijgbaar bij:

Kiehl's Store
Lombardenvest 80
2000 Antwerpen


Prijs: 29,00 euro - 30 ml4 reacties

 1. Klinkt goed!
  En hoe houdt hij met make-up?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh,goed om weten tegen volgende zomer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @PU: Ik heb hem nog niet gebruikt onder een fdt omdat ik meestal alleen poeder gebruik, zeker als het warm is. Maar met het MSF poeder van MAC gaat het prima!

  @Petra: Ja hoor! Kan ik zeker aanraden.

  BeantwoordenVerwijderen