JANE IREDALE 'READY TO WEAR 2015 FALL COLLECTION'

woensdag, oktober 14, 2015


Jane Iredale, het huidvriendelijke make-up merk dat volledig gebaseerd is op mineralen brengt deze herfst een speelse collectie met onder andere vier nieuwe PurePressed Eye Shadow Singles in opvallende maar draagbare kleuren en een nieuwe versie van de PureLash Lengthening Mascara met nieuw tweezijdig mascaraborsteltje voor nog langere en vollere wimpers.PureLash Lengthening Mascara

De PureLash Lengthening mascara bevat natuurlijke cellulosevezels in drie lengtes die de wimpers extra lang en vol maken. Het nieuw tweezijdig borsteltje zorgt voor perfect gescheiden wimpers in een handomdraai. Aan de verzorgende formule met Panthenol - dat de wimpers beschermt en afbreken voorkomt - werd niets gewijzigd. Handig om weten is dat de mascara geen lakken, schellak of ingrediënten op basis van petroleum bevat die de ogen kunnen irriteren.

Hou je van natuurlijk opgemaakte wimpers dan is de PureLash Lengthening mascara wellicht een goede keuze. De mascara geeft je lange en mooi gekrulde wimpers maar veel volume kreeg ik er niet mee. Natuurlijk is mascara iets heel persoonlijk en hangt veel af van je eigen wimpers. Nee, voor mij persoonlijk mag een mascara net iets meer volume geven. PurePressed Eye Shadow Singles

De PurePressed Eye Shadow Singles zijn compacte oogschaduwkleuren op basis van mineralen en kunnen zowel nat als droog worden aangebracht. De kleuren zijn sterk gepigmenteerd en laten zich makkelijk opbouwen. Dit seizoen zijn er vier nieuwe kleuren: Mermaid, Steamy, Forest en Iris.

Persoonlijk vind ik het niet meteen typische herfstkleuren maar ze zijn wel mooi, vooral de koperroze kleur Steamy en het donkergroene Forest zijn favorieten! Mermaid en Steamy hebben allebei een glanzende finish, Forest en Iris zijn matte kleuren die vooral heel mooi zijn tegen de wimperrand.


Swatches gemaakt met de vingers v.l.n.r.: Mermaid (glanzend lichtgroen), Steamy (glanzend koperroze), Forest (mat donkergroen) en Iris (mat paars).
De Ready to Wear herfstcollectie van Jane Iredale is o.a. verkrijgbaar bij erkende schoonheidsinstituten.

PureLash Lengthening Mascara (Jet Black, Brown/Black, Navy): 24 
PurePressed Eye Shadow Singles (Mermaid, Steamy, Forest, Iris): 21 

2 reacties